Sănătate
Alimentația sănătoasă și obezitatea

Alimentația sănătoasă și obezitatea

Florina A.

photo-1490645935967-10de6ba17061.jpeg

Veți observa astăzi mulți copii obezi și adulți supraponderali. Acest lucru se datorează în mare măsură epidemiei alimentare care a devenit o necesitate de îngrijorare. Ceea ce este mai important este exact ce este aportul nostru zilnic de alimente și apoi să aducem unele schimbări sănătoase în dieta noastră zilnică. cu toate acestea, nu o persoană este singura responsabilă de realizarea acestei schimbări. De fapt, depinde în mare măsură de eforturile combinate ale întregii familii.

Unul dintre principalele obstacole în calea acestei schimbări este alegerea copilului dumneavoastră și preferințele alimentare.

Iată câteva sfaturi despre epidemia de alimente vegetariene pentru a-i face pe copii să mănânce alimente sănătoase și hrănitoare:

Alimentație sănătoasă, viață sănătoasă

Lăsați copiii să aleagă mâncare: vă puteți trimite copiii la un magazin alimentar și cereți-i să aleagă o nouă legume sau fructe la alegere. Nimic nu ar putea fi mai interesant pentru ei decât să aleagă ceea ce doresc, decât să-i forțeze cu anumite produse alimentare pe gustul și alegerea ta.

Pregătește-ți și gătitul: după o experiență de cumpărături captivantă, poți să-i faci și pe copiii tăi să facă un prânz sau o cină măreață din legumele cumpărate din magazin. Le puteți oferi o varietate de opțiuni de preparare a pastelor, supelor, salatelor și a cartofilor prăjiți. Cu legumele așezate în boluri mici, puteți lăsa copilul să facă din ele mâncare creativă, dar delicioasă.

Eliminați produsele din conserve: este un fapt remarcat faptul că legumele proaspete sunt întotdeauna mai sănătoase și mai gustoase decât produsele din conserve. Puteți ajunge la multe piețe ale fermierilor sau la magazinele de legume pentru a alege legume și fructe proaspete în loc să optați pentru legume conservate nesănătoase.

Lăsați copiii să joace un joc: puteți alege morcovi care servesc drept cele mai bune produse de super viziune atât pentru dvs., cât și pentru copiii dvs. Ei pot juca jocuri pentru a dobândi o bună cunoaștere și pentru a învăța unele dintre faptele legume sănătoase.

Faceți mai ușor accesul copilului la legume: ușurați deschiderea sertarelor cu fructe și legume proaspete pentru copilul dvs. Acest lucru îi va ajuta să aleagă imediat unul câte unul când le este foame.

Încercați diferite sosuri picante și delicioase: puteți face multe sosuri vegetale diferite și le puteți păstra la frigider. Poate fi alune, roșii, fermă sau un sos de hummus sănătos pentru copilul tău și mai gustos.

Fii un model pentru copilul tău: poți încărca un vas cu o substanță verde grozavă și să vezi cum copiii tăi sunt instigați să mănânce aceleași lucruri.

Încălziți verdele: mulți copii urăsc să mănânce alimente verzi crude. Deci, este întotdeauna o opțiune mai bună pentru a încălzi legumele sau a le fierbe. Fasolea verde poate fi coaptă sau la grătar pentru a face cartofi prăjiți și serviți cu sos. Puteți adăuga un strop de pulbere picantă sau îndulcită pentru a îmbunătăți și mai mult aroma.

Luați copilul într-o călătorie verde: puteți vizita numeroasele câmpuri verzi și magazine împreună cu copiii dvs. și le puteți arăta varietăți de produse verzi pe piață. De asemenea, îi puteți educa despre beneficiile consumului de legume diferite și despre diferențele dintre soiuri.

Repetați procesul de mâncare: în cazul în care nu reușiți în prima sau a doua încercare de a-i face pe copii să mănânce mâncare verde, puteți continua să încercați. Repetați procesul până când veți putea aduce o schimbare pozitivă a obiceiurilor alimentare ale membrilor familiei și ale copiilor.

 

O dietă vegetariană sănătoasă, cu produse alimentare adecvate și o selecție corectă de produse alimentare, poate ajuta fiecare membru al familiei să rămână sănătos și activ timp de ani împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *