Cultură
Dragoste pentru popoarele indigene

Dragoste pentru popoarele indigene

Andreea M. Popescu

photo-1520097409444-d8f0a34e9325.jpeg

Unitate și Egalitate. Două cuvinte care pot fi cheia unei vieți mai prospere, a unei frății mai pașnice și a unui om mai progresist. Ca student, lupt din toată inima pentru un tratament egal și aprecierea studenților, dar în calitate de savant nu ar trebui să li se permită să această luptă este doar în cadrul Universității.

Popoarele indigene – oameni care poate au fost lăsați în urmă de vremurile moderne, dar ei sunt cei care ne amintesc de originea noastră și de propria noastră identitate. Bogata lor tradiție și cultura colorată ne sunt suficiente pentru a ne aminti cine suntem. Dar în prezent, unde suntem? Ce am realizat? Cât de apropiați suntem?

Grupurile indigene nu numai că sunt bogate în resurse naturale, dar au și talente unice, dragoste și apreciere a credințelor, obiceiurilor și tradițiilor lor. Potrivit grupurilor ancestrale, resursele naturale sunt viața și speranța culturii lor, deoarece doar aici lumea lor se învârte. Au aptitudinea de a fi invizibili pentru alte grupuri de oameni de aici din toată țara. Nu li se oferă posibilitatea de a lupta pentru drepturile și convingerile lor. Sunt analfabeți, ceea ce determină abuzul lor de către oameni educați. Ele sunt adesea lăsate în urmă ca urmare a tehnologiilor moderne care distrug natura. Deci, ei spun că atunci când resursele naturale sunt pierdute, este ca și cum și-ar fi pierdut speranța vieții. Multă vreme grupurile indigene se confruntau cu jignirile lacome ale grupurilor străine. Acesta este motivul pentru care popoarele indigene evită dezvoltarea aspectelor economice și politice.

Cu mulți ani în urmă, popoarele indigene au suferit abuzuri severe, exploatarea propriilor credințe și indiferența guvernului față de drepturile indigene. Și acum sunt considerați cel mai sărac sector din întreaga țară. Odată cu creșterea și agravarea sărăciei și a crizei, indigenii sunt cei mai afectați. Mulți spun că dreptul popoarelor indigene este autonomizarea și creșterea teritoriilor lor, precum și dreptul resurselor lor, cum ar fi resursele naturale, obiceiurile, tradițiile, sistemele de cunoaștere și obiceiurile contemporane. Dar aceste drepturi nu se reflectă în situația actuală. Guvernul mănâncă ceea ce spun. Au încă multe probleme, dar nu o pot face pentru că au și alte probleme, cum ar fi păcatele cu care se confruntă acum din cauza neglijenței lor în caseta oamenilor.

Una dintre problemele lor acum este de a-i forța să iasă din domeniile lor ancestrale. Mulți indigeni de azi rătăcesc prin orașe. Mă doare să credem că sunt și compatrioți ai noștri, dar nu îi putem ajuta mai ales acum că cultura din care provin este aproape ștearsă. Marca grupurilor lor devine neclară.

Discriminarea este una dintre cele mai puternice cauze ale inegalității umane din întreaga lume. Întrucât, cu excepția discriminării deseori specifice, în special în legătură cu drepturile omului și legăturile sociologice adoptate prin Legea privind drepturile popoarelor indigene din 1987. ca exercitarea obligațiilor de drepturi exprimate.

Cheia sa este să recunoască tradiția.

Autor: Andreea M. Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *