Bloguri
Diaspora – Durerea Distanței

Diaspora – Durerea Distanței

Cătălina Abrovici

photo-1511895426328-dc8714191300.jpeg

Există o etapă în care inevitabil omul se simte singur și dorința de a fi alături de cei dragi într-un moment îndepărtat e puternică. Acest sentiment nu este nou. Cum să lupți împotriva dorului de casă?

Dorul de casă este dorul pentru cei dragi împreună cu dorința de a se întoarce acasă. Este normal ca o persoană să se simtă ca un nou venit sau un nou venit într-un loc. Datorită faptului că împrejurimile sunt răcoritoare și fețele asociaților sunt necunoscute, sentimentul lipsei de simpatie există în mintea celor departe.

Este firesc ca un om din Diaspora să sufere de dor de casă, dar nu ar trebui să dureze mult și să rămână emoțional în fiecare zi. Există studii cu privire la efectele secundare ale lipsei de casă și acest lucru nu trebuie lăsat să se agraveze sau să ducă la depresie. Nu numai că afectează mintea, dar are și un efect negativ asupra sănătății generale a unei persoane.

Așadar, înainte de a cădea în sfârșit în durere, iată amintirile și ar trebui făcute în vremuri de dor de casă.

  1. Trimiteți mesaje sau vorbiți cu familia. Nu există niciun motiv pentru a te îmbufna. Tehnologia avansată ajută la rezolvarea dorului pentru o persoană dragă. Doar o singură atingere pe un telefon mobil sau tabletă, text, apel vocal sau apel video, tristețea va fi ștearsă cu siguranță atâta timp cât conexiunea la internet este bună.
  2. Citiți o carte. Dacă aveți o carte sau chiar o împrumutați de la altcineva, deschideți-o și începeți să citiți. Cititul poate face mult ca mintea să funcționeze corect.
  3. Plimbare – mers sau exercițiu. Dacă există o oportunitate de a transpira mai ales dacă există o facilitate gratuită de exercițiu, profitați de aceasta.
  4. Scrie pe hârtie cum te simți. O modalitate de a ușura este scrisul. Prin aceasta se eliberează tristețea ascunsă a emoției.
  5. Găsește-ți noi prieteni. Noii cunoscuți pot face mult pentru a vă ajuta să vă relaxați și să solicite sfaturi. Cu siguranță, ei experimentează și dorul de casă pe care îl simți, astfel încât noii prieteni vor fi cei care vor atinge atunci când ești trist.
  6. Ieșiți cu noi prieteni. Este o experiență minunată să te deplasezi și să vezi locuri care îți vor oferi o nouă vitalitate. Nu vă fie rușine să vă alăturați distracției mai ales dacă sunteți invitați.
  7. Distrează-te uitându-te la televizor sau urmărind emisiuni pe care le urmărești des în Română. Pe internet sunt servite tot felul de vizionări și puteți urmări orice program care vă poate oferi un moment mai plăcut.
  8. Amintește-ți de ce ai plecat în străinătate. Inspirați familia de departe și amintiți-vă întotdeauna că sacrificiul dvs. este pentru ei.
  9. Vorbește sufletește. Cea mai bună oportunitate de a fi mai aproape de o putere mai mare decât a ta. Singura cursă care nu te va părăsi niciodată.
  10. Relaxează-te pentru că nu ești singur. Dacă alții au reușit să o depășească, cu siguranță și tu poți.

Ce alte sfaturi mai credeți că sunt bune pentru cei ce duc dorul familiilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *