• Ana Agopian
 • Oana Răsuceanu

 • Scenarist

  „Pentru mine, ca scenarist, Love Building înseamnă dovada că orice “to do” poate fi îndeplinit. A fost o nebunie. Noi (eu, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină) trebuia să scriem un lung-metraj în care să apară 34 de personaje care să aibă roluri cât de cât egale. Aveam 90 de minute de film, iar printr-un calcul simplu rezulta că aveam aproximativ 3 minute per personaj. Pe parcursul scrierii scenariului eram conștiente că spectatorii trebuie să se atașeze de toate cele 34 de personaje și să nu se piardă între rolurile pe care noi le cream. În același timp, trebuia să ținem în mână “firul roșu” al filmului și să nu ne pierdem noi între cele 34 de personaje. Dacă aceste “to do-uri” ne-au ieșit, asta o vor spune spectatorii. :)

  Ana Agopian este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”(UNATC), secția comunicare audio-vizuală (scenaristică și critică de film) și a European College of Liberal Arts (ECLA), Berlin. În 2010, a absolvit un master în scenaristică la UNATC. Ana a semnat, alături de Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, mai multe scenarii de scurt și mediu metraj (“Bună Cristina! Pa Cristina!”, “Tabasco” și “Captivi de Crăciun”) prezentate și premiate la numeroase festivaluri naționale și internaționale, lung metrajul “Breaking News” aflat în pre-producție și lung metrajul “Love Building”, care urmează să fie distribuit în cinematografele din toată țara începând cu 13 septembrie.

 • 1
 • 2

 • Scenarist

  „Cateodată le spun Iuliei și Anei că simt că orice ne punem în minte, oricât de nebunesc și de greu de imaginat ar fi, iese. De data asta alți trei oameni cu idei nebunești și-au pus în minte un proiect pe cât de frumos, pe atât de greu de crezut că se va întampla și alți foarte mulți oameni, printre care și noi trei, s-au alăturat ideii lor și au făcut ca Love Building “să iasa”. Cred că toți cei implicați în filmul ăsta au avut un dram necesar (în existența oricărui om pasionat de ceea ce face) de nebunie și “au trăit fericiți până la adânci batrâneți” știind că într-o vara toridă au făcut să existe un “happy end”.”

  Oana Răsuceanu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” - Facultatea de Film, secţia Comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critică de film) şi S.N.S.P.A - Facultatea de Relații Publice şi Comunicare David Ogilvy în 2006. A absolvit un master în Artă Coregrafică la UNATC in 2007. Este co-scenarist al scurt metrajelor “Bună Cristina! Pa Cristina!”, “Vineri în jur de 11”, “Tabasco” și “Skugos”, mediu metrajului “Captivi de Crăciun” și al lung metrajelor “Breaking News” (în pre-producție) și “Love Buiding” (distribuit începând cu 13 septembrie în cinematografele din toată țara). Are o activitate intensă în management cultural și relații publice, începută în 2004 ca PR Manager al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), rol ocupat până în 2012.

 • 1
 • 2

 

Creationns United

Copyright © 2013 ACTORIEDEFILM.RO