• Alexandru Papadopol
  • Dorian Boguță
  • Dragoș Bucur

Actor & Producător

„Mă bucur că filmul a avut succes în festivaluri și că reacțiile în ceea ce mă privește au fost extraordinar de bune. Sper că și din toamnă să păstrăm același trend. "Love Building" reprezintă pentru mine "come back-ul " meu în cinema.”

Alexandru Papadopol a absolvit secția de Actorie a Universitătii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică în 2002. În timpul facultății a participat de două ori consecutiv la secțiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul Festivalului de Film de la Cannes. A primit premiul pentru Cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2003, pentru rolul Luci din filmul “Occident”, regia Cristian Mungiu, și premiul pentru interpretare masculină pentru rolul Ovidiu din filmul “Marfa și banii”, regizat de Cristi Puiu, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Salonic. A interpretat unul dintre protagoniștii lung metrajului “Love Building” (r. Iulia Rugină) alături de Dragoș Bucur și Dorian Boguță. A jucat în: “Războiul sexelor”, “Iubire de soră”, “Lacrimi de iubire”, “E dreptul meu!”, “Daria,iubirea mea”, “Păcatele Evei”, “Raport despre starea națiunii”, “Numai iubirea”, “Călătorie de vis”, “Occident”, “Marfa și banii” și “Love Building”. Ca producător al Actoriedefilm.ro, Alexandru a produs 5 scurt metraje, 7 medii metraje și un lung metraj, Love Building, care urmează să fie distribuit în cinematografele din toată țara începând cu 13 septembrie.

Actor & Producător

„Love Building a fost in primul rând un pariu cu mine, cu noi, cu școala! A fost o provocare să fiu producător pentru prima oară la un lung metraj alături de Dragoș și Papi. Este un film care merită să fie văzut pentru că e făcut cu suflet și îmi doresc să aibă o viață cât mai lungă și intensă în cinema, deoarece cred că multă lume se va regăsi în el.”

Dorian Boguță s-a născut în 1971 în Republica Moldova. A absolvit secția de actorie a Universității de Teatru și Film "Shota Rustavelli" din Tbilisi, Georgia. Între 2000 și 2002 a predat la Universitatea de Teatru și Film din București. A jucat în numeroase filme de scurt și lung metraj, românești și internaționale. În 2009 a scris și regizat scurt metrajul "10", selectat la Festivalul Internațional de Film Transilvania și Festivalul de Film Anonimul. Cel de-al doilea scurt metraj al său, "De azi inainte" (2012) a primit Premiul pentru Cel Mai Bun Scurt Metraj Românesc la Festivalul de Film Next și a fost selectat la festivaluri internaționale precum Torino IFF, Mons International Love Film Festival și Namur IFF. A produs și a jucat alături de Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în lung metrajul "Love Building" (2013). A finalizat de curând scurt metrajul "KAZIMIR", un film horror, parte a proiectului "Omnibus Anonimul".

  • Actor & Producător 

    „10 zile de filmare, 34 de actori, 50.000 euro, 3 prieteni, 1 regizoare, 3 scenariste, 83 minute de comedie de calitate și 1 vis devenit realitate – să fac film fără să mai merg la casting :)”

    Dragoş Bucur a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie şi a început să joace la teatrul Podul, al profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în “Marfa şi banii”, regizat de Cristi Puiu (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) şi “Furia” lui Radu Muntean, pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaştilor. Dragoş a jucat şi în următoarele lung metraje ale lui Radu Muntean, “Hârtia va fi albastră” (2006) şi “Boogie” (selectat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008), unde deţine rolul principal. Dragoş Bucur a jucat rolul principal din filmul “Poliţist, adjectiv”, în 2009, regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului şi Premiul FIPRESCI în cadrul secţiunii Un Certain Regard, Cannes, 2009), film ce reprezintă propunerea României pentru categoria Cel mai bun film străin, Oscar 2010. În lung metrajul “Love Building” (r. Iulia Rugină) Dragoș interpretează unul dintre protagoniști, alături de Dorian Boguță și Alexandru Papadopol.

  • 1
  • 2

 

Creationns United

Copyright © 2013 ACTORIEDEFILM.RO